Friday, January 9, 2015

~ 24 Years Old ~


Assalamualaikum semua. 

8 Januari 2015 !! 
Oh My.. I'm getting older uoll"s !! 
Ahahaha =) 

Ok,, sempena birthday kita semalam Encik Tunang bawak Pergi celebrate dekat 
Burgerbyte Seksyen 15, Bangi.. Actually Burgerbyte ni banyak branch. Ade dekat Bandar Permaisuri, Danau kota, Bangi (so far, ni je yang aku tawu. Nak detail sila ke Google ya kawan2).

Cerita pasal environment di Burgerbyte Seksyen 15 Bangi ni pulak. Cik Gigi Manis bagi....
Ting! Ting!! Tiiinggg!!!
4 BINTANG!!!
Bagi kita best,selesa, and paling penting sesuai untu lepak2 sambil makan2.. 

Ni laa Restaurant Burgerbyte Branch Bangi.


suasana dalam restaurant. Cool kan.

ni 1 lagi..huhu

Alright.. Jom cerita pasal Menu pulak. Oke, memang banyak giler Menu dekat Burgerbyte. Ade Naked Burger, untuk kanak2 pon ade. jom Usha harga jap..





Haa.. Amacam? Bagi kita harga nye ok laa..

Semalam kita order Chiken Naked burger and Encik Tunang Kita Oder Lamb Naked burger + air Lychee 2 = Rm 52 ..
Meh kita belanja 1 gamba.. huhu..


Ok ..memang nampak terliur kan? kiki..
Ok la.. ni je buat sementara waktu ni. Nanti Cik Gigi Manis hapdet Lagi yee..
bye!!

Lots of Love, 

Cik Gigi Manis :)

Tuesday, December 23, 2014

Pre - E-day



Hai semua. Oke, actually entri kali nie tentang preparation Cik Gigi Manis. Preparation for What?? Aha..
Rahsia laa.

kihkihkih. Ape? Nak tahu jugak? Oke laa. Preparation untu E-day Cik Gigi Manis =) !!
Uolls nak tahu tak? E-day Cik Gigi Manis tingal 4 bulan je lagi. Tapi 1 ape pon Cik Gigi Manis belum buat.

Ni antara list yang Cik Gigi Manis belum Prepare pon :
1) Barang-barang hantaran
2) Pilih tema Warna untu E-Day
3) Baju E-Day belum design kat tailor
4) Yang paling penting sekali, CINCIN pon belum pergi survey lagi dengan bakal en.tunang.

Haa. Memang Cik Gigi Manis belum siap kan 1 lagi pon.
Hmmm. Cik Gigi manis ingatkan nak D.I.Y sendiri jee untuk gubahan barang-barang hantaran nanti. Nak guna paper creepe atau tisu jee. Alaa. kan banyak tutorial pasal paper creepe nie. Cik Gigi manis rasa oke laa. Nampak cantik, simple but elegance.

Ni laa contoh bunga dari crepe paper. kan cantik tuh. simple jee. xserabut sangat.
Sebenarnye, kalau Uolls nak tahu, macam-macam bunga taw boleh kita berD.I.Y dengan paper crepe nie.Sampai Cik Gigi Manis tak tahu nak buat bunga ape. Yang paling senang dan biasa orang buat bunga Carnation.

Memang melting Cik Gigi Manis tengok bunga nie.
Selalunye, bloger-bloger kat lua sana atau dalam youtube pon bunga nie laa yang paling femous. Cantik juga. Cik Gigi Manis memang suka benda yang simple2 nie.

Seriously, cantik sangat. Macam-macam jenis bunga kita boleh buat dengan paper crepe atau tisu nie.
Jimat taw sebenarnya kalau kita pandai ber D.I.Y ni. Yela, Cik Gigi Manis dengar ramai sangat yang cakap,bunga2 hantaran tu terbuang macam tu jee. Membazir sangat-sangat.

Oke la. Cik Gigi Manis dah ada idea sikit nak buat untuk gubahan hantaran E-Day nanti. 
So,pada sesiapa yang bakal tunangan orang tak lama lagi macam Cik Gigi Manis boleh laa try buat Bunga-bunga macam yang CIk Gigi Manis story tu. 


Love,
Cik Gigi Manis =)

Saturday, July 12, 2014

- 13 Julai 2014 - 

Lama sangat rasanya tak update blog nie. Sejak tak de broadband nie semua aktiviti online2 nie tak boleh nak buat. 

Alhamdulillah, sekarang nie Allah dah beri rezeki. Walaupon banyak keje yang pernah iollss buat. Atleast ade jugak rezeki kan. dari duduk rumah goyang kaki tak buat ape2..

Rabu nie dapat rezeki baru. Syukur sangat2 ade jugak panggilan interview. Harap2 semuanya berjalan dengan lancar. 

Semoga Allah permudahkan urusan interview tu nanti and harap sangat2 ade rezeki iolls dekat sana. Uollss semua, doakan untuk iollss sekali taw. 

Amiinn...

Monday, March 4, 2013



Felt Crafts !!! 

tibe2 minat sangat kat felt craft nie . sebab design dye sume comel2 . 

eish !!

 tak kan korang tak penah tawu kot pasal handmade nie . 

kalau korang tak penah tawu atau xberapa tawu , 

cube laa korang try2 search kat googLe . 

mesti korang akan terpegun dengan kecomelan felt craft nie . 

kalau korang nak tengok kat blog pown ade taw . 


siap boleh tempah ape yang korang nak . 

oke . jum kita lihat gamba2 felt craft nie .
                                     

                                      
                                              yang nie pulak hair clippers .

                                              
                                                      bird's paper clippers !!
   
                                               
                                                  book mark !!

                                             
                                            keychain !!


oke . nie je yang sempat nak tunjuk .

senanye banyak lagi yang kita boleh buat dari felt handmade nie . 

cume rajin dengan malas jee nak membuatnye . hehehe . 
 oke , see yaa!!

Monday, February 18, 2013


tak saba nye nak keje .. 

bila laa nak dapat interview nie ..

dah berlambak aku hantar resume , 

tapi , xde satu pown yang melekat .. 

harap , Allah makbulkan laa semua doa2 aku ..

tak saba nak pegang duit sendiri ..

insyaAllah ,

Allah sentiasa disisi ..